Fruitmasters

Koelcellen

Het geoogste fruit wordt voor een deel direct afgezet via de coöperatieve FruitmastersGroep. Het overgrote deel wordt in koelcellen opgeslagen, waardoor bijna jaarrond fruit aangeboden wordt.

Sortering

Kanzi® wordt gesorteerd in het moderne pakstation van de Koninklijke FruitmastersGroep. Het overige fruit wordt op het eigen fruitbedrijf gesorteerd en verpakt. Een moderne sorteermachine, uitgerust met palletliften, zorgt ervoor dat het fruit met de juiste maat in de juiste verpakking belandt.

Kanzi

Kanzi® is een appel die met succes nieuw in de markt is geïntroduceerd. Kanzi® heeft namelijk een verrassend volle smaak. De succesvolle appel van GKE (Greenstar Kanzi Europe NV) werd in november 2007 geïntroduceerd in de supermarkten. Sinds die tijd is de bekendheid van Kanzi® flink toegenomen. Uit consumentenonderzoeken is gebleken dat Kanzi® goed aansluit bij de huidige smaak van de consument en kans maakt een belangrijke plaats in het appelassortiment in te gaan nemen.

In diverse Europese landen wordt de Kanzi®-appel geteeld en onder de fruittelers wint de appel nog steeds aan populariteit. In 2004 hebben we als één van de eerste in Nederland Kanzi aangeplant. Met een areaal van 13 ha. zijn we nu één van de grotere Kanzi®-telers. GKE bezit wereldwijd alle rechten van de Kanzi®-appel. In nauwe samenwerking met partners over de gehele wereld wordt Kanzi® als een appel van topkwaliteit in de markt gezet. De verkoop van de Nederlandse Kanzi® wordt gedaan door de Koninklijke Fruitmasters Groep.

Kanzi®-appels in de Nederlandse supermarkten zijn allemaal van Nederlandse bodem. Verdeeld over 244 boomgaarden in Nederland zijn er momenteel 1,1 miljoen bomen verantwoordelijk voor de productie van de Kanzi®.